Uw CV-ketel installateur
CV-ketel Jabbeke
Een goed werkende cv-ketel is van groot belang voor het wooncomfort binnenshuis, zeker tijdens de herfst- en wintermaanden. Daarom dient u de (centrale) verwarming ook regelmatig van onderhoud te voorzien. Dankzij periodiek onderhoud door een verwarmingsmonteur of – installateur middels een onderhoudscontract voorkomt u niet alleen een storing, maar behoudt u tevens de fabrieksgarantie.
Bent u op zoek naar een nieuwe centrale verwarming voor uw bedrijfspand in Jabbeke? Hebt u een vraag over het beste onderhoud van uw installatie? Of wilt u weten wat een installateur uit ons netwerk voor u kan betekenen als uw cv-ketel in storing raakt? Vraag dan vandaag nog eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Wij ondersteunen u graag bij een storing of noodzakelijke reparatie.
Navigeer op deze pagina naar:
Cv-ketel installatie
Wanneer u een nieuwe cv-ketel heeft aangeschaft, volgt het plaatsen en installeren. De prijzen voor de installatie liggen in Jabbeke gemiddeld tussen de €500,- en €900,-. Vele klanten uit Jabbeke vragen zich daarom af of zij de cv-ketel zelf kunnen monteren, om zo op de kosten te besparen. De installatie van een cv-ketel is echter een ingewikkelde klus. Omdat de verwarmingsketel moet voldoen aan diverse strenge regels en voorwaarden raden wij u aan om hier altijd een erkend installateur uit Jabbeke voor in te schakelen. Op deze manier weet u zeker dat de centrale verwarming aan alle installatie-eisen voldoet, en is de kans op een storing aanzienlijk kleiner. Bovendien is de cv met de hulp van een verwarmingsinstallateur al binnen een paar uur geïnstalleerd, zodat u zo snel mogelijk weer profiteert van een optimaal leefklimaat in huis.
Cv-ketel installeren, het proces uitgelegd
Wanneer u een verwarmingsmonteur inschakelt, dan voert hij globaal de volgende taken uit: het verwijderen van de oude ketel, de installatie van het nieuwe model, het vervangen van de kranen onder de ketel en het expansievat en het afstellen en inregelen van uw nieuwe centrale verwarming. Als u uw oude ketel vanwege ouderdom vervangt, raden wij u tevens aan om de rookgasafvoer te vervangen. De verwarmingsinstallateur uit Jabbeke zorgt ervoor dat de nieuwe rookgasafvoer perfect aansluit op uw nieuwe ketel.
Over het algemeen is de installatie binnen 4 tot 5 uur afgerond. De installateur loopt de instellingen en werking tot slot even met u door, zodat u weet hoe de ketel werkt.
Werking cv-ketel
U verwarmt met behulp van de centrale verwarming uw complete huis. Dit wordt gedaan met een gesloten systeem, waar water doorheen loopt. Door dit water op te warmen, verwarmt uw woning in Jabbeke ook. De cv-ketel is het hart van de centrale verwarming.
Wanneer het water is afgekoeld gaat het terug de verwarmingsketel in, waar het met de verbranding van gas opnieuw wordt verwarmd.
Wanneer cv-ketel vervangen?
Wat de levensduur van uw centrale verwarming is, is afhankelijk van het type, model en de manier waarop het gebruikt wordt. Gemiddeld gaan ketels echter zo’n 12 tot 15 jaar mee. Na verloop van tijd gaan onderdelen wegens slijtage kapot, wat vele storingen veroorzaakt. Daar komt bij dat uw gasverbruik enorm zal stijgen. Daarom is het geen slecht idee om uw gasketel al eerder te vervangen, om zo op uw gasverbruik te besparen. U merkt dat u aan een nieuwe verwarmingsketel toe bent als: uw gasverbruik flink gestegen is, de ketel regelmatig een storing aangeeft of een reparatie te prijzig is.
Centrale verwarming
Een centrale verwarming is één van de mogelijke verwarmingsmodellen waarvan wij de installatie voor u kunnen afronden. Naast centrale verwarmingen helpt een installateur uit ons netwerk in Jabbeke u tevens graag bij de installatie van een vloerverwarming of losse elektrische kachels. Voor welke vorm van verwarmen u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van de eisen die u aan de verwarming stelt. Een centrale verwarming is zeer geschikt voor een standaard woningverwarming, terwijl een vloerverwarming bijdraagt aan de vochtwering. Kies voor een combiketel als u het warm water niet apart wilt verwarmen, of plaats juist een boiler om de processen gescheiden te houden.
Nieuwe centrale verwarming installeren
Soorten verwarmingsketels
Als u besloten heeft een nieuwe cv-ketel te kopen, dan hoeft u alleen nog te beslissen welk type verwarmingsketel u laat plaatsen. Er zijn in grote lijnen drie verschillende verwarmingsketels te onderscheiden.
De combiketel is één van de meest gebruikte ketels in Jabbeke. De combiketel zorgt zowel voor warmte als warm water, waardoor het gebruik van een geiser overbodig is geworden.
Tegenwoordig worden oudere ketels vervangen door de condensatieketel. De condensatieketel is populair vanwege het hoge rendement dat het haalt: door slim gebruik te maken van de rookgassen behaalt de condensatieketel een rendement van meer dan 100%!
Wanneer aardgas in uw huis geen optie is, oriënteer u dan op een mazoutketel. Deze stookt op olie in plaats van gas. U heeft dus de keuze uit de volgende ketels:
- Condensatieketel
- Combiketel
- Mazoutketel
Nieuwe cv-ketel nodig? Gratis offertes!
Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De verwarmingsmonteurs uit Jabbeke helpen u graag!
Solo cv-ketel of combiketel?
Eén van de eerste keuzes die u maakt is de keuze voor een solo- of combiketel. Er zit één belangrijk verschil tussen deze modellen: een combiketel verwarmt zowel uw water als uw woning, een soloketel zorgt enkel voor de verwarming van uw woning in Jabbeke.
Wilt u een soloketel aanschaffen, dan heeft u daarnaast een boiler nodig voor het verwarmen van uw water. De aanschaf van beide installaties is echter een dure opgave en bovendien heeft u in dat geval twee schoorstenen nodig. Ook zal u beide installaties moeten laten onderhouden. Klanten uit Jabbeke kiezen daarom vooral voor een soloketel wanneer er al een boiler in huis is.
Combiketel
Hebt u niet zoveel ruimte in huis en wilt u de ruimte die er is zo efficiënt mogelijk inzetten? Overweeg dan de aanschaf van een combiketel. De combiketel zal niet alleen de centrale verwarming verwarmen, maar ook het gewone warm water. Dit betekent dat u de combiketel niet hoeft te combineren met een boiler of geiser.
Een ander voordeel van de combiketel is dat het een relatief kleine afmeting heeft. Een combiketel is daarom op vele plekken in huis te installeren. Een installateur uit Jabbeke is u hierbij desgewenst met alle plezier van dienst. Ook voor het onderhoud kunt u bij ons terecht.
Gasketel
Een ander soort verwarmingsketel die menig verwarmingsspecialist in Jabbeke aanbiedt is de gasketel. De term gasketel staat feitelijk voor alle soorten ketels die gas gebruiken om het verwarmingsproces gaande te houden. Omdat de Vlaamse overheid zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen wil verbruiken, hebben zij per wet vastgesteld dat alleen condensatieketels goedgekeurde modellen zijn. De werking van een dergelijke gasketel hebben wij hierboven bij het kopje hoogrendementsketel al uitgelegd. Een gasketel die niet alleen zeer zuinig werkt, maar ook nog eens elektriciteit opwekt is de HRe verwarmingsketel. In onderstaand kopje vindt u meer informatie over voor- en nadelen van deze speciale gasketel.
Condensatieketel Jabbeke
Een condensatieketel maakt slim gebruik van de rookgassen, waardoor deze verwarmingsketel een hoog rendement behaalt. In de rookgassen die tijdens het verwarmingsproces vrijkomen, zit namelijk hete warmtedamp. Zonde om hier niets mee te doen. De condensatieketel zorgt ervoor dat deze waterdamp condenseert en haalt zo de energie uit de rookgassen. Deze warmte geeft de condensatieketel vervolgens af aan het verwarmingscircuit, waardoor u al snel tot wel 10% op de stookkosten bespaart. Een condensatieketel heeft dus een aantal belangrijke voordelen: u bespaart energie, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Als u een condensatieketel laat plaatsen dan heeft u bovendien mogelijk recht op een verwarmingspremie. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.
Rookgasafvoer voor condensatieketels
Condensatieketels hebben twee verschillende afvoeren: één voor de rookgassen en één voor het afvoeren van condenswater. De rookgasafvoer van een condensatieketel steekt anders in elkaar dan de afvoer van een combiketel. De rookgasafvoer bestaat namelijk uit een dubbelwandige buis.
De binnenste ring zorgt voor de afvoer van rookgas en de buitenste ring houdt de temperatuur laag, wat de condensatie bevordert. Het condenswater wordt gewoon via een waterafvoer afgevoerd naar de riolering. Als dit geen optie is kunt u ook een condensaatpomp plaatsen.
Soorten condensatieketels
Er wordt vaak gedacht dat een condensatieketel alleen werkt op gas. Dat is niet het geval: grofweg onderscheiden we twee verschillende soorten condensatieketels:
- Mazout condensatieketel: wanneer aardgas geen optie is, kiezen inwoners van Jabbeke vaak voor een mazoutketel. Hierbij heeft u een aparte mazouttank nodig om de olie in op te slaan.
- Gascondensatieketel: dit is de meest voorkomende variant en wordt ook wel een hoogrendementsketel genoemd.
Hoogrendementsketel
Eén van de meest gekozen vormen voor het verwarmen van de centrale verwarming is de hoogrendementsketel. Een hoogrendementsketel duidt men ook wel aan met de term condensatieketel, omdat het apparaat gebruik maakt van de afvalstoffen uit het eigen verwarmproces om het proces gaande te houden. Dit heeft als gevolg dat de hoogrendementsketel over de 100% rendement levert. Omdat de hoogrendementsketel een goede bijdrage levert aan de het besparen van fossiele brandstoffen is het in de meeste gevallen mogelijk om hiervoor een premie aan te vragen. In totaal scheelt dit soms 20% op de uiteindelijk prijs voor de aanschaf en installatie van de hoogrendementsketel.
HRe ketel
Binnen de verwarmingsbranche probeert men steeds nieuwe vormen van verwarming te ontwikkelen, die bijdragen aan een beter milieu. Eén van de meest recentere ontwikkelingen is de HRe ketel. Deze verwarmingsketel zal tijdens het verwarmingsproces elektriciteit opwekken die daarna weer aan het net kan worden gegeven. Hoewel dit een zeer voordelig proces is, heeft het pas een effect op het moment dat u meer dan 1600m3 gas per jaar verbruikt. Dit maakt de HRe gasketel met name geschikt voor bedrijven en kantoren. Een alternatief voor de HRe verwarmingsketel is een ketel met warmtepomp. Dit is een uitstekende oplossing voor veel van onze klanten uit Jabbeke.
Mazoutketel
Wanneer u niet op het aardgasnetwerk bent aangesloten, of als u niet geïnteresseerd bent in een gasketel, dan kunt u als alternatief een mazoutketel laten plaatsen. Hiermee stookt u op olie, in plaats van op gas. U laat naast de mazoutketel een tank plaatsen, waarin u de olie opslaat.
De mazoutolie laat u eens in de zoveel tijd leveren door een leverancier. De regelmaat hiervan is uiteraard afhankelijk van het formaat van uw mazouttank. Zo heeft u vooraf een duidelijk beeld van de kosten, omdat u zelf bepaalt wanneer u uw voorraad laat aanvullen.
Een ander groot voordeel van een mazoutketel is dat er geen ontploffingsgevaar is. De olie ontbrandt ook niet onder de 55 graden, waardoor het een hele veilige techniek is.
Cv-ketel met zonneboiler
Wilt u uw gasverbruik in Jabbeke zoveel mogelijk verminderen? Dan is de aanschaf van een zonneboiler zeker het overwegen waard.
Bij de installatie van een zonneboiler laat u zonnecollectoren, ook wel zonnepanelen genoemd, op uw dak in Jabbeke plaatsen. Deze worden aangesloten op uw verwarmingscircuit, zodat u het zonlicht gebruikt om extra warmte te genereren. Deze methode is, na de installatie, volledig gratis omdat zonlicht nou eenmaal niets kost.
Daar bovenop bespaart u ruim 35% op uw energierekening, omdat u minder gas nodig heeft. Dit betekent dat u de zonneboiler op termijn volledig terugverdient.
Verwarmingsketel en warmtepomp
Een andere manier waarop u uw energieverbruik verminderd, is met de installatie van een warmtepomp. Deze haalt zijn warmte uit de omgeving: uit de lucht, het grondwater of de bodem. De Een andere milieuvriendelijke methode om extra warmte te genereren, is met het installeren van een warmtepomp. De warmtepomp gebruikt de warmte van buitenaf om uw woning in Jabbeke te verwarmen. Dit gebeurt door middel van een koelvloeistof. Deze wordt naar een verdamper buiten de woning gebracht, waardoor de vloeistof de warmte uit de omgeving opneemt. De koelvloeistof bereikt kort daarna het kookpunt en verdampt, waarna deze warmte wordt afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Met een warmtepomp bespaart u tot wel 40% van uw gasverbruik, waardoor ook uw CO2-uitstoot flink verminderd. Daar komt bij dat u de warmtepomp, in een goed geïsoleerde woning in Jabbeke, ook gebruikt kan worden voor het koelen van uw huis.
Warmwaterklasse: CW-waarde
Als u kiest voor een combiketel, dan zult u een model in een bepaalde CW-klasse moeten aanschaffen. CW-klasse staat voor Comfort Warm Water. Dit geeft aan hoeveel warm water de verwarmingsketel per minuut kan leveren. Er zijn 6 verschillende klassen. CW-klasse 1 levert 4 liter water van 40 graden Celsius, per minuut. Hiermee is dit type combiketel niet geschikt voor het verwarmen van een douche of bad, en wordt daarom enkel gebruikt voor warm water i de keuken. CW-klasse 2 is ook niet geschikt voor het vullen van een bad, maar wordt wel gebruikt voor het leveren van warm water voor de douche. Heeft u een bad en vindt u het geen probleem om wat langer te wachten? Dan is een CW-klasse 3 voldoende. Deze vult een bad van 100 liter in ongeveer 12 minuten. Het is echter nog steeds niet mogelijk om op verschillende punten tegelijk warm water te gebruiken. Bij CW-klasse 5 is dit beperkt mogelijk en met een model in CW-klasse 6 kan u gelijktijdig uw bad vullen en in de keuken warm water gebruiken. Bovendien heeft u hiermee uw bad al in 5 minuten gevuld.
Vermogen: KW
Naast de CW-waarde is het erg belangrijk om te kijken naar het vermogen van de verwarmingsketel. Zo weet u zeker dat de verwarmingsketel voldoende capaciteit bezig om uw volledige huis te verwarmen. Een gasketel met een hoger vermogen is echter niet per se de meest geschikte keuze. Een hoger vermogen zorgt er namelijk niet voor dat uw huis in Jabbeke sneller warm is, maar het betekent wel dat u meer gas verbruikt.
Om de benodigde kW te achterhalen letten installateurs uit Jabbeke op drie aspecten van uw woning: het bouwjaar, het type woning en het formaat van de woning in Jabbeke. Het bouwjaar zegt vaak iets over de woningisolatie. Een nieuwbouwwoning in Jabbeke zal over een hogere isolatiewaarde beschikken dan een oudere, jaren ’30 woning. Het type woning is tevens van belang, omdat een appartement of tussenwoning omringd worden door andere woningen, wat de isolatiewaarde verhoogd. Hiervoor is dus een kleiner vermogen voldoende.
Tot slot is uiteraard de inhoud van uw woning van belang. Een gemiddeld appartement heeft een vermogen tussen de 11 en 23 kW nodig. Voor een hoekwoning is daarentegen een vermogen van 16 tot 30 kW nodig.
Cv-ketel en vloerverwarming
Overweegt u uw huis via de vloer te verwarmen? Met vloerverwarming behaalt u een nog hoger rendement en brengt u de stookkosten nog verder naar beneden. Als u het huis via de vloer verwarmt, worden de kamers een stuk gelijkmatiger verwarmd. Hierdoor heeft u een lagere temperatuur nodig om het binnenshuis lekker warm te krijgen.
Dit type verwarming werkt uitstekend in combinatie met een hoogrendementsketel. De ketel werkt hierbij samen met de verdeler. De thermostaat geeft een temperatuur aan, de cv-ketel verwarmt het water in het verwarmingscircuit en de verdeler zorgt voor een goede verdeling en doorstroming van het warme water.
Cv-ketel prijzen
Een standaard hoogrendementsketel kost exclusief montage gemiddeld tussen de €1.000,- en €2.500,-. De aanschaf van een mazoutketel is vaak prijziger, omdat u hier een mazouttank bij moet aanschaffen. De prijzen hiervan liggen ongeveer tussen de €4.000,- en €7.500,-. Wilt u niet alleen een nieuwe cv-ketel maar ook een zonneboiler of warmtepomp installeren? In combinatie met een zonneboiler bepaalt u gemiddeld €4.000,- tot €6.000,-. Voor een warmptepomp liggen de prijzen exclusief montage tussen de €5.000,- tot €25.000,-. En wat kost de installatie? Gemiddeld genomen betaalt u bovenop de aanschafprijs €500,- tot €900,-. Wij raden u aan om altijd een ervaren installateur in te schakelen. Wilt u toch zoveel mogelijk op de arbeidskosten besparen? Dan loont het altijd om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag daarom vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier.
Prijstabel cv-ketel
Type cv-ketel | Gemiddelde prijzen* |
---|---|
Condensatieketel (gas) | €2.000,- tot €4.500,- |
Combiketel | €1.000,- tot €2.500,- |
Mazoutketel | 4.000,- tot €7.500,- |
Cv-ketel met zonneboiler | €4.000,- tot €6.000,- |
Verwarmingsketel i.c.m. warmtepomp | €5.000,- tot €25.000,- |
*Let op dit zijn gemiddelde aanschafprijzen, exclusief montagekosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan!
Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?
Vraag gerust meerdere vrijblijvende offertes aan. De specialisten verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.
Verwarmingsketel merken
Wanneer het tijd is om uw combiketel te vervangen, dan hebt u de keuze uit een groot aantal merken en modellen. Kies uit een nieuwe combinatieketel, een gasketel of een speciale HRe hoogrendementsketel. Wat uw keuze ook is, wij garanderen dat u bij ons het juiste model vindt. Wij werken samen met vele bedrijven, die allen producten van hoge kwaliteit aanbieden. Het voordeel van de aanschaf van een product van een A-merk is dat u hierbij profiteert van een lange levensduur. Daarnaast verzekeren vrijwel alle A-merken u van lage kosten voor onderhoud en een kleine kans op een storing van de installatie.
Agpo
Eén van de merken waar wij verschillende modellen van aanbieden is Agpo-Ferroli. Dit merk levert diverse producten, waaronder de Bleusense en Megadens hoogrendementsketels. Daarnaast bieden zij een speciaal soort verwarmingsketel aan: de Megastar. Een cv-ketel die te plaatsen is zonder condens afvoer. Bij Agpo verzekert men u bovendien van een vakkundige cv-service.
Intergas
Bent u geïnteresseerd in uw gasverbruik en wilt u proberen dit zoveel mogelijk te beperken? Bij Intergas heeft men een app ontwikkeld waarmee u inzicht krijgt in het verbruik. Bovendien is het met deze app op uw telefoon of tablet een optie de slimme thermostaat op afstand te bedienen. Ze leveren diverse soorten verwarmingsketels en staan goed bekend in Nederland en België.
Remeha
Eén van de oudste bedrijven op het gebied van verwarmen is Remeha. Bij Remeha werkt men al meer dan 65 jaar aan het ontwikkelen van verwarmingselementen voor particulieren en zakelijke klanten. U profiteert bij Remeha gegarandeerd van innovatieve producten van hoogwaardige kwaliteit. Kies zelf voor de eigenschappen waaraan de cv moet voldoen.
Vaillant
Vaillant is al jarenlang één van de meest verkochte merken op het gebied van cv-ketels. Het merk levert een breed aanbod aan ketels, warmtepompen en zonneboilers. Het model ecoTEC plus is één van de populairste modellen. Hij is beschikbaar in alle CW-klasses en kwam in 2016 als beste uit de test.
Nefit
Duurzaamheid staat bij Nefit hoog in het vaandel. Het merk is dan ook continu bezig met de productie van energiezuinige verwarmingsketels en andere duurzame energie oplossingen. Nefit biedt een ruim aanbod aan ketels in verschillende lijnen. Zo is er voor elke woning een geschikte en zuinige cv-ketel verkrijgbaar.
Atag
Als Nederlands merk levert Atag energiezuinige cv-ketels over de hele wereld. Meerdere modellen kwamen bij de consumentenbond als beste uit de test. Niet verrassend dus, dat de modellen van Atag wereldwijd populair zijn. Atag streeft er voortdurend naar om te vernieuwen in zowel techniek, prestaties als design.
Onderhoud
Het onderhoud van uw cv-ketel kan opgedeeld worden in twee delen: het onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren, en de onderhoudswerkzaamheden die een verwarmingsmonteur of –installateur beter kan afhandelen. Het onderhoud dat u zelf kunt toepassen is onder andere het bijvullen van de ketel, en het ontluchten van de radiatoren. Het onderhoud dat u moet overlaten aan een verwarmingsmonteur uit onze cv-service in Jabbeke bestaat uit diverse klussen. Denk hierbij onder andere aan een controle van het expansievat of het afstellen van de brander voor het beste rendement van de hoogrendementsketel. Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen is het erg belangrijk dat ook de rookgasafvoer goed onderhouden wordt. U kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten voor het onderhoud van de cv-ketel. Hierbij komt eens in de twee jaar een verwarmingsmonteur bij u langs. U kan natuurlijk ook een servicecontract afsluiten. Wanneer er een storing is kan u direct contact opnemen met een installateur uit Jabbeke die de storing voor u zal verhelpen.
Onderhoudscontract
Zoals gezegd is het mogelijk om bij menig vakman uit Jabbeke een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat het onderhoud van uw cv-ketel periodiek grondig wordt uitgevoerd, en dat de fabrieksgarantie wordt behouden. Daarnaast ben u bij een onderhoudscontract tevens zeker van een verhoogd rendement en optimale werking zonder storing of kapotte onderdelen.
Mocht er nou onverhoopt toch een reparatie moeten worden uitgevoerd, dan zullen de kosten hiervoor met een onderhoudscontract bovendien (grotendeels) door het bedrijf worden betaald. Meestal hebt u bij een verwarmingsmonteur de keuze uit drie soorten contracten. Kies voor het onderhoudscontract dat bij u past!
Cv-ketel kopen of huren?
Het vervangen van een verwarmingsketel is vaak een erg grote investering, zelfs als u recht heeft op een premie. Heeft u een beperkt budget? Dan is het mogelijk om een ketel te huren. Hierbij hoeft u niet in één keer een groot bedrag uit te geven, maar betaalt u maandelijks de huur. Hiermee bespaart u direct op uw energiekosten en er zijn geen extra kosten voor de installatie en het onderhoud.
Het nadeel is dat u deze investering niet terugverdiend. Op de lange termijn is het huren van een verwarmingsketel daarom een stuk duurder. Toch is dit een goede optie voor als u de ketel maar korte tijd nodig heeft of als u simpelweg het geld op dit moment niet heeft.
Wat zijn dan de voor- en nadelen van huren?
Laten we beginnen met de voordelen. U hebt maar eenmaal aanschaf- en installatiekosten. Van een maandelijks huurbedrag is geen sprake. U bent volledig eigenaar van het de verwarmingsinstallatie. U bent dus helemaal vrij in de keuze van een merk en type. U bepaalt bovendien zelf wanneer u het apparaat wilt vervangen en of u een onderhoudscontract afsluit en zo ja, bij wie. Het nadeel van kopen is dat dit een grote investering met zich meebrengt. U moet de aanschafkosten in één keer betalen. U moet zelf een onderhoudscontract afsluiten als u dit wenst. Hebt u dit niet en gaat de cv-ketel kapot? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor alle kosten. Over een lange periode is kopen dus voordeliger, maar als u hier niet de middelen voor hebt dan is huren wellicht een betere optie. Benieuwd naar de kosten van een nieuwe cv-ketel huren of kopen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!
Premie voor uw cv-ketel?
Sinds 2017 heeft de Vlaamse overheid de vernieuwde renovatiepremie in het leven geroepen. Bij een aantal renovatiewerken komt u daarbij in aanmerking voor een premie. Ook het vervangen van cv-ketels valt onder deze renovatiepremie. Wanneer u een nieuwe condensatieketel of hoogrendementsketel aanschaft en eventueel uw mazouttank laat verwijderen, krijgt u 20% of 30% van de rekeningen terugbetaalt. Het percentage is afhankelijk van uw inkomen en de totale premie is nooit meer dan €7.500,-. Een voorwaarde hiervoor is dat u minimaal €2.500,- heeft geïnvesteerd en dat uw woning in Jabbeke ouder is dan 30 jaar. Na het indienen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 maanden een goedkeuring of afkeuring. De premie ontvangt u in dat geval binnen een jaar na uw aanvraag. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie over de premies.
24/7 reparatie service
Is er een storing opgetreden bij uw centrale verwarming of boiler? Dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend vakman uit Jabbeke. Maak daarvoor gebruik van de 24-uurs cv-service. Via deze cv-service komt u gemakkelijk contact met een verwarmingsmonteur uit uw regio, die in korte tijd bij u is om de storing te verhelpen of een reparatie uit te voeren. Elke verwarmingsmonteur die zich bij onze service heeft aangesloten, kan elke soort verwarmingsketel repareren. Of het nu gaat om een gasketel, combiketel, of hoogrendementsketel, hij draait hier zijn hand niet voor om.
Storing? Schakel de monteur in!
Een storing kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. Zo kan het gevolg zijn van een kapot element, maar is ook achterstallig onderhoud een regelmatig gehoorde oorzaak voor storingen. Werkt uw centrale verwarming niet? Neem dan snel contact op met een verwarmingsmonteur via onze cv-service. Er zal snel een installateur uit Jabbeke bij u op de stoep staan. Deze installateur verricht het nodige onderhoud, of adviseert u over de aanschaf voor een nieuwe hoogrendementsketel mocht reparatie niet meer baten. Soms is het mogelijk om zelf de storing te verhelpen: vrijwel elke nieuwe gasketel heeft een display waarop met een code het probleem wordt aangegeven.
Vrijblijvend contact
Hebt u een vraag over de installatie van een nieuwe cv-ketel voor een erkend installateur of over onze cv-service? Wilt u weten wat het verschil is tussen een combiketel, hoogrendementsketel of gasketel? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Aarzel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen.
Installateurs of verwarmingsmonteurs uit Jabbeke (maximaal 5) reageren vervolgens op uw aanvraag door u geheel vrijblijvende offertes toe te sturen. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de verwarmingsmonteur uit de regio die bij u past.