Uw CV-ketel installateur

Gratis offertes aanvragen

CV-ketel Wielsbeke

Wanneer de herfst- en wintermaanden er weer aankomen, dan is het van belang dat de cv-ketel naar behoren werkt. Woont u in Wielsbeke en bent u op zoek naar een erkend verwarmingsmonteur die u kan helpen bij de installatie van een nieuwe centrale verwarmingsketel? Of hebt u behoefte aan een vakman die het onderhoud van uw boiler of cv-ketel voor u kan uitvoeren zodat het rendement optimaal blijft? Vul dan het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen te ontvangen.

Met een installateur of verwarmingsmonteur bent u verzekerd van vakwerk en ze geven u deskundig advies. Bijvoorbeeld over welke verwarmingsketel het meest geschikt is voor uw woning en welk vermogen u nodig heeft. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten!

Navigeer op deze pagina naar:


cv-ketel installatie Wielsbeke

Cv-ketel installatie

Moet uw cv-ketel vervangen worden? Het is eventueel mogelijk om dit zelf te doen. De installatie van een cv-ketel is aan diverse Europese richtlijnen verbonden. Wilt u zelf de installatie van een centrale verwarming of hoogrendementsketel verzorgen? Houd dan rekening met de eisen die men stelt, zoals voldoende vrije ruimte aan de zijden voor eventueel onderhoud en controle. Het is verstandiger om het installeren over te laten aan een verwarmingsmonteur uit Wielsbeke. Deze kan de klus snel en vakkundig uitvoeren, en u voorkomt zo de kans op een storing op termijn. Installatie door een vakman uit Wielsbeke is bovendien een stuk veiliger. Wij zorgen ervoor dat u op korte termijn weer van een heerlijke warmte in huis geniet. Benieuwd hoe het proces eruit ziet? We leggen het u graag uit.

cv-ketel Wielsbeke

Cv-ketel installeren, het proces uitgelegd

Een installateur uit Wielsbeke is gemiddeld 4 uur bezig met het installeren van een cv-ketel. Het is mogelijk om de huidige verwarmingsinstallatie te verplaatsen. Hierbij kan is het soms nodig om het leidingwerk te verleggen of aan te leggen. Vaak neemt het installeren dan meer tijd in beslag. Het proces is als volgt. De installateur zal allereerst de gastoevoer afsluiten en de oude cv-ketel verwijderen. Vervolgens is het plaatsen en installeren van de nieuwe cv-ketel aan de beurt. De installateur vervangt hierna alle kranen en het expansievat. Tot slot zal hij de nieuwe cv-ketel afstellen en inregelen. Werkt het apparaat naar tevredenheid? Dan pas vertrekt de installateur uit Wielsbeke.

werking verwarmingsketel

Werking cv-ketel

In een cv-ketel warmt vocht op door aardgas te verbranden. Dit warme water wordt vervolgens door de leidingen naar de radiatoren in uw woning gepompt door de circulatiepomp. De radiatoren geven de warmte af aan de lucht waarna deze de ruimtes verwarmen. Het afgekoelde water stroomt via de retourleiding terug naar de installatie. Vervolgens warmt de warmtewisselaar het water opnieuw op. De temperatuur in uw woning wordt door een kamerthermostaat gemeten. Deze stuurt de installatie bij zodat de gewenste temperatuur constant blijft.

cv-ketel reparatie Wielsbeke

Wanneer cv-ketel vervangen?

Bent u benieuwd wanneer het tijd is om uw cv-ketel te vervangen? Gemiddeld gaat een systeem 12 tot 15 jaar mee. Na deze periode is het verstandig om een nieuwe te installeren omdat de cv-ketel door ouderdom en slijtage minder efficiënt is en meer gas verbruikt dan een nieuwere versie. U betaalt in de wintermaanden dan al gauw €20,- per maand teveel aan stookkosten. Een aantal veel voorkomende problemen bij oudere ketels zijn als volgt: geen warm water en verwarming, tikkende en niet warm wordende radiatoren, te lage waterdruk en wel verwarming, maar geen warm water.


centrale verwarming Wielsbeke

Centrale verwarming

De centrale verwarming kan zowel door een cv-ketel als combiketel worden verwarmd. Wanneer de boiler in storing raakt dan dient u de installatie te resetten, en als dit niet werkt een verwarmingsmonteur of –installateur te contacteren voor een reparatie. De specialisten uit ons netwerk zorgen ervoor dat uw centrale verwarming snel weer optimaal werkt. Wilt u voorkomen dat u onnodig veel geld kwijt bent aan een reparatie of het onderhoudswerk van de centrale verwarming? Overweeg dan om zelf de radiatoren te ontluchten of de verwarmingsketel bij te vullen.

Nieuwe centrale verwarming installeren

soorten verwarmingsketels

Soorten verwarmingsketels

Er zijn verschillende soorten verwarmingsketels. Een condensatieketel, ook wel hr-ketel genoemd, heeft een hoog rendement en maakt gebruik van condensatie. Een gecombineerde ketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water. Deze neemt weinig ruimte in beslag.

Tot slot kunt u ook kiezen voor een mazoutketel. U verwarmt uw woning in Wielsbeke dan door mazout, een soort olie, te verwarmen. Voor de olie is nog wel een aparte ketel nodig, waardoor er meer ruimte nodig is.

Welke geschikt is voor u, is afhankelijk van een aantal factoren. Bedenk voor de keuze welk vermogen u nodig heeft, hoeveel ruimte u heeft voor een geiser of warmwatervat en hoeveel warm water u denkt te gaan gebruiken.

Kies uit één van de volgende cv-ketels:

  • Condensatieketel
  • Combiketel
  • Mazoutketel

Nieuwe cv-ketel nodig? Gratis offertes!

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De verwarmingsmonteurs uit Wielsbeke helpen u graag!

Gratis offertes

Solo cv-ketel of combiketel?

Een solo verwarmingsinstallatie zorgt alleen voor de verwarming van uw woning in Wielsbeke. U hebt voor het verwarmen van water nog een aparte, losse boiler nodig. Een combiketel zorgt voor zowel de verwarming van uw woning als warm water. Wilt u altijd snel warm water hebben of juist op meerdere plaatsen tegelijkertijd in huis? Dan is de solo versie met een losse boiler de beste optie voor u. Dit is ook het geval wanneer de warmwaterkranen te ver van de cv-ketel hangen. Er vindt namelijk veel warmteverlies plaats bij een afstand van meer dan 10 meter. Een combiketel is erg populair en ideaal als u een kleine woning hebt. Dit apparaat neemt namelijk minder ruimte in beslag. Daarnaast geniet u van een lagere aanschafprijs, omdat een aparte boiler niet nodig is. Bovendien zijn de onderhoudskosten lager.

solo cv-ketel of combiketel?

combiketel

Combiketel

Wij gaven hierboven al aan dat het niet perse noodzakelijk om een centrale verwarming en een boiler in huis te hebben. Het is tevens een optie om te kiezen voor een combiketel. Veel van onze klanten uit Wielsbeke maken met veel plezier gebruik van een combiketel, omdat deze een kleine omvang heeft, en daardoor op meerdere plekken in het pand past.

Een combiketel zorgt voor zowel het warm water van de douche als voor de centrale verwarming. Het nadeel van een combinatieketel is dat wanneer deze een storing heeft, u op geen enkele manier meer warm water hebt.

gasketel

Gasketel

De term gasketel staat voor alle soorten verwarmingsketels die aardgas gebruiken voor verwarmen. Onder het begrip gasketel vallen dan ook zowel de hoogrendementsketel als de condensatieketel. Deze laatste is de meest bekende soort gasketel, omdat het sinds 2015 niet meer is toegestaan om een standaard hoogrendementsketel te gebruiken. Om de werking van een gasketel te blijven garanderen is het belangrijk dat u deze van goed onderhoud voorziet. Een verwarmingsmonteur uit [var1[ zal bij een controle de uitstoot van verbrandingsgassen nagaan, en de gasketel reinigen. Voor een optimaal rendement zal hij de brander opnieuw installeren. De gasketel controle is eens in de twee jaar verplicht.

Condensatieketel Wielsbeke

Een condensatie behaalt een zeer hoog rendement, dit is ook de reden dat ze populair zijn in Wielsbeke. Dit type ketel verwarmt koud retourwater door middel van een warmtewisselaar en vrijgekomen rookgassen. Het koude water wordt verwarmd en hierdoor ontstaat er condensatie. Deze condensatie geeft warmte af en dit wordt gebruikt om het water en de leidingen in uw woning te verwarmen. Een standaard cv-ketel gebruikt ook verbrandingswarmte, maar behaald een minder hoog rendement. Een ander voordeel van condensatieketels is dat ze zeer zuinig zijn en efficiënt werken. Er zijn verschillende soorten condensatieketels.

condensatieketel Wielsbeke

Rookgasafvoer voor condensatieketels

Een condensatieketel gebruikt rookgassen om warmte op te wekken. Deze rookgassen moeten ook weer afgevoerd worden uit de ketel. Voor het afvoeren van het rookgas wordt een speciale concentrische dubbelwandige buis aangebracht.

De buitenste ring zuigt lucht aan en de binnenste ring voert juist de rookgassen af. Naast de buis voor rookgasafvoer heeft een condensatieketel ook een afvoer nodig voor het condenswater. De installateur brengt daarom ook een afvoerleiding aan voor het condenswater naar de riolering.

Soorten condensatieketels

  • Mazout condensatieketel: dit type verwarmingsketel gebruikt mazout, een speciaal soort olie, om het koude water op te warmen. Een verwarmingsketel op basis van mazoutolie geeft u een besparing van ongeveer 15%.
  • Gascondensatieketel: een gascondensatieketel gebruikt gas om de verwarmingsketel te verwarmen. Dit type warmt de ketel zeer snel op en wordt ook wel een hoogrendementsketel genoemd.
hoogrendementsketel

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel is een verwarmingsketel waarbij het rendement boven de 100 procent ligt. Een speciale variant is de condensatieketel, een cv-ketel die de condens die ontstaat tijdens het verwarmingsproces opnieuw gebruikt, en hierdoor minder gas verbruikt. De installatie van een hoogrendementsketel vereist vaak wel enige aanpassingen in een woning, omdat hiervoor een ander soort afvoerkanaal. Door de installatie van een hoogrendementsketel draagt u echter wel bij aan een schoner leefklimaat, en zult u op de lange termijn geld terugverdienen met het HR-model.

hre-ketel

HRe ketel

Een laatste verwarmingsketel waar wij uw aandacht op willen vestigen is de HRe ketel. De HRe verwarmingsketel is een apparaat dat werkt op basis van microwarmtekrachtkoppeling. Het is een methode die elektriciteit opwekt met behulp van een stirlingmotor of andere brandstofcel. Het grote voordeel van de HRe modellen is dat deze een grote hoeveelheid warmte genereren, wat ze zeer geschikt maakt voor in de utiliteitsbouw. Grote modellen HRe ketels schaart men naast het zonnepaneel onder de decentrale opwekkers. Kiest u voor een HRe verwarmingsketel bij u thuis? Dan zult u op de lange termijn aanzienlijk besparen in de kosten voor de centrale verwarming.

Mazoutketel

Een mazoutketel werkt op stookolie, oftewel, mazout. In de mazoutketel zit een brander. De mazout in de tank wordt naar deze brander toe gepompt. Vervolgens vernevelt de mazout in kleine hoeveelheden. De vernevelde brandstof ontvlamt vervolgens door een elektrische vonk in de brander. Hierbij werkt een mazoutketel als het ware als een warmtewisselaar. Het apparaat zorgt ervoor dat de, door verbranding vrijgekomen, warmte wordt overgebracht naar het water dat door het verwarmingscircuit circuleert. Een mazoutketel brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is verwarmen met stookolie veilig omdat het onder 55°C niet zal ontbranden, er is bovendien geen ontploffingsgevaar. U bent niet afhankelijk van een netwerk en de daarbij komende kosten. U bepaalt zelf wanneer u de tank bijvult. Als u de stookolie prijs in de gaten houdt dan vult u de tank op het meest interessante moment bij. Mazoutketels zijn bovendien energiezuinig omdat ze een rendement van ongeveer 98% behalen.

En de nadelen?

De aanschaf en het onderhoud van een mazoutketel is duurder dan een gasketel. Verwarmen met mazout is daarnaast minder milieuvriendelijk van verwarmen met aardgas. U moet tot slot voldoende ruimte hebben voor de mazouttank, én u moet deze af en toe bijvullen.

mazoutketel
Gratis offertes aanvragen

Cv-ketel met zonneboiler

Wilt u het milieu besparen en daarom zo min mogelijk aardgas verbruiken? Het is mogelijk om een cv-ketel te combineren met een zonneboiler. Een deel van uw aardgas verbruik wordt hierdoor vervangen door duurzame energie. Een ander groot voordeel is dat u hierdoor bespaart op de stookkosten. De zonneboiler is namelijk gekoppeld aan een zonnecollector. Als de zon schijnt, dan warmt deze het vocht in de zonneboiler op.

Schijnt de zon niet zo hard of hebt u teveel gedoucht? Dan zakt de watertemperatuur in de boiler onder de 60°C. Om de legionella bacterie te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u ook tijdens niet zonnige dagen geniet van warm water, is het belangrijk om de zonneboiler te koppelen aan een cv-ketel. Deze zorgt ervoor dat het watertemperatuur altijd minstens 60°C is.

Verwarmingsketel en warmtepomp

U vervangt ook een deel van uw aardgasverbruik door duurzame energie als u een verwarmingsketel koppelt met een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit het grondwater, de lucht of de bodem en geeft dit vervolgens via een warmtewisselaar af aan vocht in de verwarmingsketel. Een warmtepomp werkt op stroom, u zult dus merken dat uw stroomgebruik toeneemt. U gebruikt echter veel minder (of zelfs geen) gas. Uw CO2-uitstoot voor het verwarmen van uw woning in Wielsbeke daalt met circa 40% bij een hybride warmtepomp. Deze werkt samen met een hoogrendementsketel op gas, welke op koude dagen voor extra warm water zorgt. Het is ook mogelijk om een warmtepomp met uw huidige cv-ketel te combineren. Houd er rekening mee dat een warmtepomp niet geschikt is om snel uw huis in Wielsbeke te verwarmen. Uw pand moet elke dag en nacht gelijkmatig warm blijven.

cv service Wielsbeke

Warmwaterklasse: CW-waarde

De CW-waarde staat voor comfort warm water. Deze waarde geeft weer hoeveel warm water een cv-ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger de CW-waarde, hoe sneller warm water uit de kraan stroomt. De CW-waarde ligt tussen de 1 en 6. Bij een temperatuur van 40°C levert CW1 4 liter per minuut en CW6 maar liefst 20 liter per minuut. Ketels met CW1 of 2 worden eigenlijk niet meer verkocht. CW4 of 5 is het meest populair. In principe zijn ketels van CW3 voldoende voor een normale douche. Staat u echter te douchen en wil een huisgenoot beneden afwassen? Dan wordt de straal in de douche een stuk kleiner en kouder. Als u twee warmwaterkranen in uw huis in Wielsbeke wilt openen zonder dat u last van elkaar hebt, dan is een toestel met CW5 aan te raden.

Vermogen: KW

Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (KW). Deze waarde geeft de hoeveelheid capaciteit voor de verwarming van uw huis in Wielsbeke weer. Bij het uitzoeken van het juiste vermogen moet u rekening houden met een aantal vermogen. Allereerst het bouwjaar van uw huis. Een oude woning is veelal slecht geïsoleerd waardoor meer vermogen nodig is. Ook het type huis is van invloed. Een appartement of rijtjeshuis is omringd door andere woningen, wat zorgt voor extra isolatie. Een cv in deze woningen heeft een minder groot vermogen nodig dan in een vrijstaande woning. Tot slot de grootte van de woning. Hoe groter de woning, hoe meer u moet verwarmen. Om het vermogen te berekenen kunt u de kubieke meters van een woning met een gemiddelde van 65 Watt vermenigvuldigen. De rekensom is dan als volgt: lengte x breedte x hoogte x 65 Watt. Als leidraad voor het benodigde vermogen kunt u naar onderstaande lijst kijken:

  • Appartement: 11-23 KW
  • Tussenwoning: 16-28 KW
  • Hoekwoning: 16-30 KW
  • Vrijstaand huis: meer dan 30 KW
Kiest u een cv-ketel met een te klein vermogen? Dan zal deze niet genoeg warmte voor de douche kunnen produceren waardoor u altijd onder een klein, miezerig straaltje staat. Wellicht denkt u nu: dan neem ik een apparaat met extra veel vermogen. Hoe meer, hoe beter! Dit is echter ook geen goede optie. Uw woning en het water verwarmt niet sneller, maar uw verbruikt wel meer gas waardoor u teveel aan stookkosten betaalt.
kw en cw-waarde van cv-ketel

Cv-ketel en vloerverwarming

Benieuwd welke cv-ketel goed bij vloerverwarming past? U moet allereerst letten op het vermogen dat de cv-ketel nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters vloer dat u wilt verwarmen en de grootte van de ruimte in kubieke meters.

De installateur sluit de verwarming aan op de cv-ketel met een verdeler. De verdeler pompt het verwarmde water door de leidingen en zorgt ervoor dat de waterdoorstroming optimaal blijft. Hierdoor verwarmt u uw woning in Wielsbeke efficiënt en functioneert de cv-ketel optimaal, waardoor u een hoog rendement behaalt. Vaak worden radiatoren op 21 graden gezet, maar met vloerwarming is 19 graden vaak al voldoende. Hierdoor bespaart u ook nog op de energiekosten.

Cv-ketel prijzen

De aanschafprijzen worden door veel factoren bepaald. Zo is onder andere het rendement van invloed op de prijs (een HRe model is duurder dan de standaard combiketel), maar andere factoren zoals de installatietijd en kwaliteit beïnvloeden ook de kosten. De prijsopbouw van een cv-ketel bestaat voor 60% uit het apparaat zelf en voor circa 40% uit installatiekosten. De installatiekosten bedragen gemiddeld €50,- tot €60,- per uur. Een installatie duurt gemiddeld 4 uur. De prijzen van een hoogrendementsketel liggen gemiddeld tussen de €1.000,- en €2.600,-. Ook de warmwaterklasse beïnvloedt de prijzen. U hebt al een CW3 apparaat vanaf €1.000,-, voor CW4 beginnen de prijzen bij €1.400,-, voor CW5 bij €1.800,- en voor CW6 moet u rekening houden met prijzen vanaf circa €2.400,-. Hebt u een groot elektriciteitsverbruik en wilt u daarom een HRe-ketel? De gemiddelde kostprijs begint bij de €11.000,-.

Prijstabel cv-ketel

Type cv-ketel Gemiddelde prijzen*
Condensatieketel (gas) €2.000,- tot €4.500,-
Combiketel €1.000,- tot €2.500,-
Mazoutketel 4.000,- tot €7.500,-
Cv-ketel met zonneboiler €4.000,- tot €6.000,-
Verwarmingsketel i.c.m. warmtepomp €5.000,- tot €25.000,-

*Let op dit zijn gemiddelde aanschafprijzen, exclusief montagekosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust meerdere vrijblijvende offertes aan. De specialisten verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Verwarmingsketel merken

Wanneer u kiest voor een gasketel bij u thuis in Wielsbeke, dan hebt u de keuze uit een ruim assortiment aan modellen en merken. Voor welk model en merk u kiest is afhankelijk van de eisen die u aan de centrale verwarming stelt. Zo is het ene model meer geschikt voor het snel verwarmen van kleine ruimtes, terwijl andere apparaten zich eerder richten op het verwarmen van een heel pand. De merken hebben bovendien verschillende focuspunten. Waar het ene bedrijf zich richt op het aanbieden van duurzame apparaten, is het andere bedrijf meer bezig met de levensduur van de installatie.

Agpo

Eén van de merken waar wij graag mee samenwerken is Agpo-Ferroli. De meest populaire ketels die deze fabrikant aanbiedt zijn de BLeusense en Megadens. Het grote voordeel van deze toestellen is dat ze zeer zuinig in het gebruik zijn. Het onderhoud en de reparatie van een Agpo verwarmingsketel is bovendien relatief eenvoudig.

Intergas

Een tweede merk waar wij uw aandacht graag op willen vestigen is Intergas. Intergas biedt in Vlaanderen vele modellen verwarmingstoestellen aan, die allen een hoog rendement bieden en weinig onderhoud vragen. Daarnaast profiteert u bij Intergas van een app waarmee u het verbruik bijhoudt en de thermostaat op afstand bedient.

Remeha

Tot slot is Remeha een merk waar wij regelmatig mee samenwerken. Deze fabrikant is al jarenlang actief binnen de verwarmingsbranche en staat voor een hoogwaardige kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Bij onze service in Wielsbeke kunnen wij u desgewenst meer informatie geven over de toestellen die men bij Remeha aanbiedt.

Vaillant

Vaillant staat voor comfort en kwaliteit. Het merk biedt vele verschillende installaties aan, er is voor een ieder wat wils te verkrijgen. De ecoTEC plus is een condensatiegaswandketel voorzien van ionisatietechnologie. Erg populair is de ecoTEC exlusive, welke eenvoudig te combineren is met een warmtepomp of zonneboiler.

Nefit

De apparaten van Nefit zijn zuinig maar wel kwalitatief dankzij vele jaren ervaring. Het merk heeft verschillende lijnen. Bij BaseLine zit u goed voor een basis apparaat en bij ProLine als u iets kleins zoekt wat extra zuinig comfort biedt. De 9000i HR-ketels zijn de nieuwste designtoestellen van Nefit.

Atag

Atag staat bekend vanwege zijn energiezuinige toestellen. Bij dit merk vindt u verschillende systemen onderverdeeld in verschillende series. Het CompactSysteem bied bijvoorbeeld combiketels aan, het ComfortSysteem is ideaal als u een grote warmwatervoorraad nodig hebt en het ZonLichSysteem is de juiste keuze als u het milieu belangrijk vindt.


cv-ketel onderhoud Wielsbeke

Onderhoud

Om de levensduur van de centrale verwarming of het warmwatervat te verlengen is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Gemiddeld is eens in de 2 tot 3 jaar onderhoud nodig. Een verwarmingsmonteur kan de diverse onderdelen controleren op slijtage, en een eventuele reparatie uitvoeren. Het is daarnaast belangrijk dat de rookgasafvoer regelmatig wordt gecontroleerd. Deze kan namelijk aangetast worden door zuur wat vrijkomt tijdens het condensatieproces. Als er vervolgens gaten in de rookgasafvoer ontstaan dan kunnen er rookgassen in uw woning vrijkomen, wat kan lijden tot een koolmonoxidevergiftiging. Wilt u zeker weten dat uw hoogrendementsketel of combinatieketel regelmatig gecontroleerd wordt en dat u zo een storing voorkomt? Maak dan gebruik van de CV-service. Via deze service vraagt u namelijk eenvoudig een contract voor onderhoud aan.

cv onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Door een onderhoudscontract af te sluiten verzekert u zich van een uitstekend rendement van de verwarmingsketel. Daarnaast zorgt u er op deze wijze voor dat de fabrieksgarantie en levensduur behouden blijft. Een volgend voordeel van het onderhoudscontract is dat u meestal minder hoeft te betalen voor een reparatie, mocht er onverhoopt een onderdeel van de gasketel of warmwatervat kapot gaan.

Een onderhoudscontract is bij ons af te sluiten voor zowel een combinatieketel, hoogrendementsketel, gasketel of standaard verwarmingsketel. Wat het model en merk ook is, een installateur uit ons netwerk in Wielsbeke beschikt over de kennis om het onderhoud uit te voeren.

Cv-ketel kopen of huren?

Het is mogelijk om een cv-ketel te kopen of te een verwarmingsketel te huren. Wat best is, hangt af van uw eigen voorkeur en wensen. Zowel huren als kopen brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Laten we beginnen met de voordelen van kopen. U betaalt maar één keer aanschaf- en installatiekosten, vervolgens geen maandelijkse bedragen. Daarnaast zijn er geen bijkomende kosten, zoals administratiekosten. U bent volledig eigenaar en u hebt volledige vrijheid in het zoeken van een type en merk. U bepaalt zelf wanneer u het toestel vervangt en bij wie u eventueel een onderhoudscontract afsluit.

En de nadelen? U bent natuurlijk een flinke investering kwijt. Als de cv-ketel uitvalt en u hebt geen onderhoudscontract, dan zijn alle kosten van de reparatie voor u. Wilt u wel een onderhoudscontract? Dan moet u deze zelf afsluiten. Het is aan u om een overweging te maken tussen de voor- en nadelen. Wegen de nadelen van kopen zwaarder dan de voordelen? Dan is het wellicht verstandig om te huren.

Wat zijn dan de voor- en nadelen van huren?

Moet uw cv-ketel vervangen worden maar zit u krap bij kas? Door een verwarmingsketel te huren, hoeft u niet in één keer een groot bedrag neer te leggen. U betaalt een maandelijks een vast huurbedrag. Eventuele kosten voor reparaties of onderhoud zitten hierbij inbegrepen dus u hoeft zich niet druk te maken over onverwachte kosten. Na het afsluiten van een huurcontract bespaart u direct energie. Uiteraard brengt ook het huren van cv-ketels een aantal nadelen met zich mee. In sommige gevallen moet u de installatiekosten direct afrekenen. U bent niet de eigenaar van het toestel, ook niet als het huurcontract is afgelopen. Voor het onderhoud zit u vast aan de installateur waarbij u huurt. Als u hier niet tevreden mee bent dan krijgt u niet zomaar een nieuwe. U hebt bovendien geen invloed op de voorwaarden van de service en het onderhoud. Bent u niet tevreden over het toestel? Alleen de installateur uit Wielsbeke kan bepalen wanneer de cv-ketel vervangen moet worden. U bent soms beperkt in de keuze per type en merk van een toestel. Gaat u verhuizen? U moet het huurcontract afkopen of mee verkopen aan de nieuwe eigenaar.

Premie voor uw cv-ketel?

Als u een nieuwe verwarmingsinstallatie gaat plaatsen, dan is het verstandig om te kiezen voor een energiezuinige. U komt dan namelijk in aanmerking voor premies van de overheid. Wilt u de koolstofmonoxide-vergiftiging risico’s verminderen en voert u daarom kleine werken aan uw verwarming uit? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de verbeteringspremie als uw pand ouder dan 25 jaar is. Voorziet u uw huis tijdens renovatiewerken van centrale verwarming? Als deze ouder dan 30 jaar is, dan komt u in aanmerking voor de renovatiepremie. Bij beide genoemde premies is de hoogte afhankelijk van uw inkomen. Daarnaast is het mogelijk dat er bij uw gemeente of provincie bepaalde premies gelden. Het is daarom verstandig om hierover altijd contact op te nemen met de gemeente. Tip: kijk ook op Vlaanderen.be voor meer informatie over de beschikbare premies.

cv-ketel premie

24/7 reparatie service

Wanneer de verwarming kapot gaat, of de cv-ketel in storing raakt, dan begrijpen wij dat u zo spoedig mogelijk geholpen wilt worden. De service in Wielsbeke is daarom 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Geeft uw combiketel geen warm water meer, of is er een voortdurend tikkend geluid in de hoogrendementsketel? Voor deze klachten kunt u tevens de hulp van een verwarmingsmonteur van onze service inroepen. Een expert zal binnen korte tijd bij u op de stoep staan om de nodige reparatie uit te voeren. De kosten voor een dergelijke service hangen af van het materiaal dat wij moeten vervangen.

Storing? Schakel de monteur in!

Raakt uw verwarming installatie in storing? Is er een onderdeel van de cv-ketel of warmwatervat kapot gegaan? Schakel dan een verwarmingsmonteur uit Wielsbeke in. Deze kan de installatie snel van een reparatie of het benodigde onderhoud voorzien. Veel voorkomende storingen bij een hoogrendementsketel zijn een verminderde werking van het expansievat of een probleem met de warmtewisselaar. Bij een combiketel komt het regelmatig voor dat het warm water voor de douche niet goed warm meer wordt. Via onze service krijgt u direct contact met een erkend vakman uit de regio, die u met plezier zal helpen. U geniet snel van een optimaal wooncomfort!

Vrijblijvend contact

Bent u op zoek naar een erkend installateur die de installatie van uw cv-ketel op zich kan nemen? Hebt u een vraag over het juiste onderhoud van uw centrale verwarming, en wilt u meer weten over de kosten van een onderhoudscontract voor uw combiketel? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor de reparatie van uw gasketel of hoogrendementsketel? Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel meerdere vrijblijvende offertes aan voor een klus op basis van uw wensen. De bedrijven uit ons netwerk garanderen optimale cv-service en zijn u met alle plezier van dienst!

cv-ketel storing Wielsbeke
Vrijblijvend contact opnemen