Uw CV-ketel installateur
CV-ketel Kapellen
Of het nu winter of zomer is, wanneer u de centrale verwarming aanzet, wilt u natuurlijk dat deze het doet. Is er dus een storing van de cv-ketel? Of is er een onderdeel kapot gegaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een erkend verwarmingsmonteur uit Kapellen. De monteur voert een vakkundige reparatie uit en plaatst probleemloos een nieuwe cv-ketel. Ook zorgt hij voor de juiste installatie zodat u het hoogste rendement behaald.
Op deze pagina leest u meer over de verschillende types cv-ketels, de service en de mogelijkheden. Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Kapellen te ontvangen. U ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen om te vergelijken. Door te vergelijken bespaart u op de kosten!
Navigeer op deze pagina naar:
Cv-ketel installatie
Is het tijd om een nieuwe verwarmingsketel te installeren? Dan moet u met een aantal factoren rekening houden. De installatie van een cv-ketel is in heel Europa namelijk aan diverse richtlijnen verbonden in verband met de veiligheid van u en uw huisgenoten. Daarnaast is het afhankelijk van het merk en model aan welke voorwaarden de installatie moet voldoen. Het is eventueel mogelijk om het installeren zelf te doen, maar het oog op uw veiligheid is het verstandig om dit over te laten aan een installateur. Een installateur uit ons netwerk in Kapellen heeft een ruime kennis en ervaring, en zal de installatie graag voor u uitvoeren. Onze installateur zorgt er bijvoorbeeld voor dat naast de hoogrendementsketel voldoende beweegruimte is voor een eventueel onderhoud of een noodzakelijke reparatie.
Cv-ketel installeren, het proces uitgelegd
Komt een installateur uit Kapellen bij u langs voor het installeren van een verwarmingsketel? Dan zal hij allereerst het oude toestel verwijderen. Vervolgens installeert hij de nieuwe. Hierna vervangt de installateur het expansievat en alle kranen onder de ketel. Tot slot zal hij de cv-ketel afstellen en inregelen. Dit is erg belangrijk omdat een goed afgesteld toestel een hoger rendement haalt, waardoor u geniet van een lagere energierekening. Bij een dergelijk standaard installatieproces is de installateur circa 4 uren bezig. Het is voor de installateur uit Kapellen eventueel mogelijk om de cv-ketel te verplaatsen, indien u dit wenst. In de meeste gevallen is het aanleggen of verleggen van leidingwerk hierbij noodzakelijk. Daardoor is de installateur langer bezig met het installeren.
Werking cv-ketel
Een cv-ketel zorgt ervoor dat uw woning verwarmd is en dat u onder een warme douche kunt staan. Maar hoe werkt dit? Het verwarmingswater wordt verwarmd door de brander in de ketel. Vervolgens stuurt de pomp dit verder naar verwarmingselementen. Deze geven warmte af in de kamers in uw woning in Kapellen. Het afgekoelde vocht stroomt vervolgens weer terug naar de verwarmingsketel. Bij het verwarmen zet water uit, dit extra volume wordt door het expansievat opgevangen. De thermostaat stemt vervolgens de warmteproductie van de cv-ketel zo goed als mogelijk af op de warmteaanvraag.
Wanneer cv-ketel vervangen?
Verwarmingsketels worden intensief gebruikt, het is dan ook niet gek dat de kwaliteit hiervan in de loop der jaren achteruit gaat. Het is hierdoor mogelijk dat het verwarmen van uw woning in Kapellen niet meer efficiënt loopt, wat u geld kost. Het is namelijk goed mogelijk dat uw oude cv-ketel veel gas verbruikt waardoor u een onnodige hoge energierekening hebt. De exacte levensduur hangt af van het type en het gedane onderhoud. Het is echter verstandig om na 15 jaar het toestel te vervangen door een nieuwe. Veel voorkomende problemen bij oude toestellen zijn: lage waterdruk, niet werkende verwarming en warm water, wel verwarming maar geen warm water en tikkende radiatoren.
Centrale verwarming
Een centrale verwarming kan zowel door een cv-ketel als een warmwatervat worden verwarmd. Is de installatie kapot? Neem dan contact op met een verwarmingsmonteur of –installateur die de cv-ketel of boiler kan resetten of van een reparatie voorzien.
Het grote voordeel van een centrale verwarming is dat deze het hele huis in één keer verwarmt. Hiervoor hebt u natuurlijk een (centrale) verwarmingsketel nodig. U hebt hierbij de keuze uit een standaard gasketel, maar ook een hoogrendementsketel of combiketel vormen mogelijke installaties voor het verwarmen van uw woonruimte of bedrijf. De installatie van een verwarmingsketel kunt u best overlaten aan een installateur uit Kapellen.
Nieuwe centrale verwarming installeren
Soorten verwarmingsketels
U heeft de keuze uit verschillende soorten verwarmingsketels. Welke geschikt is voor uw woning in Kapellen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het vermogen dat nodig is, de grootte van uw woning en het rendement wat u wilt behalen. Daarnaast is ook de verwachte hoeveelheid warm water dat u nodig heeft van invloed op de keuze.
Eén van de meest populaire soorten ketels in Kapellen is de condensatieketel. Deze maakt gebruik van de condensatie van warm water om de leidingen te verwarmen. Een andere optie is een combiketel. Deze zorgt zowel voor de centrale verwarming als warm water. Tot slot is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een mazoutketel.
Een mazoutketel verwarmt water door middel van mazoutolie. Deze olie zit in een aparte ketel, hiervoor is wel ruimte nodig. Kies uit één van de volgende ketels:
- Condensatieketel
- Combiketel
- Mazoutketel
Nieuwe cv-ketel nodig? Gratis offertes!
Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De verwarmingsmonteurs uit Kapellen helpen u graag!
Solo cv-ketel of combiketel?
Een solo cv-ketel zorgt voor de centrale verwarming in uw woning in Kapellen. Als u ook wilt genieten van een warme douche en warm afwaswater, dan hebt u nog een aparte boiler of geiser nodig. Bij een combiketel zitten warm water en de centrale verwarming in één systeem. Combiketels zijn het meest populair in Kapellen. De aanschafprijs hiervan ligt lager omdat u uiteraard maar één systeem hoeft aan te schaffen. Dit zorgt er ook voor dat u geniet van lage onderhoudskosten. Een ander voordeel is het compacte formaat, waardoor combiketels ideaal zijn voor kleine ruimtes. Hangen de waterkranen echter meer dan 10 meter van de cv-ketel? Niet handig, er vindt veel warmteverlies plaats waardoor het verstandiger is om een los warmwatervat te gebruiken. Hetzelfde geldt als u op meer plekken in uw huis van warm water wilt genieten.
Combiketel
Een combiketel is een verwarmingsketel die zorgt voor zowel het warm water van de douche als die van de centrale verwarming. Een combiketel is zeer populair omdat het apparaat zeer compact is, en op meerdere plekken in huis kan worden geïnstalleerd. U bent bovendien minder geld kwijt aan het onderhoudswerk, of installatie, omdat u geen losse boiler hoeft te installeren.
Het risico van een combiketel is natuurlijk dat wanneer deze in storing raakt, u volledig zonder warm water zit. Met installateurs uit Kapellen wordt u snel geholpen bij een storing. Zij voeren een vakkundige reparatie uit en uitstekende service.
Gasketel
Wie naar een nieuwe verwarmingsketel zoekt, zal wellicht de weg kwijt raken in het ruime assortiment dat men aanbiedt, en de vele termen die men gebruikt ter aanduiding van een verwarmingsketel. Zo hebt u de keuze uit een standaard cv-ketel, een hoogrendementsketel, combiketel, HRe ketel en gasketel. De term gasketel staat voor alle verwarmingstoestellen die gebruik maken van gas voor het verwarmingsproces. Tegenwoordig is er nog maar één soort gasketel die men nieuw mag installeren: de condensatieketel. Deze condensatieketel is een speciale hoogrendementsketel. Om de levensduur van de gasketel te garanderen adviseren wij om regelmatig de uitstoot van verbrandingsgassen te laten controleren.
Condensatieketel Kapellen
Het grootste voordeel van een condensatieketel is dat deze verwarmingsketel een zeer hoog rendement behaald. Dit type verwarmingsketel verwarmt koud water door middel van vrijgekomen rookgassen en een warmtewisselaar. Door het opwarmen van koud retourwater ontstaat er warme condensatie. Deze condensatie verwarmt de leidingen en het water. Een standaard cv-ketel gebruikt ook verbrandingswarmte, maar gebruikt de rookgassen niet. Deze worden direct afgevoerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Hierdoor is het rendement een stuk minder hoog dan bij een condensatieketel. Een ander voordeel van een condensatieketel is dat ze zeer zuinig zijn en efficiënt werken.
Rookgasafvoer voor condensatieketels
Bij het opwarmen van koud water worden er rookgassen gebruikt. Deze gassen moeten ook weer op de juiste manier afgevoerd worden. Hierdoor plaatst de installateur uit Kapellen een speciale concentrische dubbelwandige buis.
De binnenste buis voert de rookgassen af en de buitenste buis wordt juist gebruikt om lucht aan te zuigen. Daarnaast sluit de installateur ook nog een afvoerleiding aan voor het afvoeren van het condenswater naar de riolering.
Soorten condensatieketels
- Mazout condensatieketel: deze verwarmingsketel gebruikt speciale mazoutolie om koud water op te warmen. Deze stookolie zit in een aparte tank naast de ketel.
- Gascondensatieketel: dit type cv-ketel wordt ook wel een hoogrendementsketel genoemd. Het verwarmt het water zeer snel op door het gebruik van gas.
Hoogrendementsketel
Hebt u ervoor gekozen om uw huidige gasketel te vervangen? Dan hebt u een ruime keuze uit vele soorten en maten verwarmingsketels. Eén van de modellen die de specialisten vaak plaatsen bij klanten uit Kapellen is de hoogrendementsketel, ook wel condensatieketel genoemd. Deze hoogrendementsketel heeft een rendement van meer dan 100% doordat de condens die tijdens het verwarmingsproces ontstaat opnieuw gebruikt wordt. Dit betekent dat de installatie minder gas verbruikt en daarmee zorgt voor een lagere energiefactuur. De aanschafprijs van een hoogrendementsketel is hoger dan een standaard combiketel. In sommige gevallen is het mogelijk hiervoor een premie aan te vragen bij de netbeheerder.
HRe ketel
Wij noemden hierboven kort al even de mogelijkheid voor het aanschaffen van een HRe ketel. De afkorting HRe staat voor een extreem hoog rendement. Een HRe verwarmingsketel maakt gebruik van een verwarmproces dat men ook wel aanduidt met de term microwarmte krachtkoppeling. Het is een energiezuinige oplossing die geschaard wordt onder de netgekoppelde decentrale opwekkers. Hier vallen zonnepanelen en windturbines eveneens onder. De aanschaf van een HRe cv-ketel is relatief duur. Op de lange termijn verdient u deze investering over het algemeen weer terug door de besparing op de stookkosten. Wilt u meer weten over HRe verwarmen? Neem dan contact op met onze service.
Mazoutketel
Mazout, oftewel stookolie, is een veelgebruikte brandstof bij verwarmingssystemen. Moderne mazoutketels kunnen stookolie erg efficiënt omzetten in warmte. In de mazoutketel zit een brander. De stookolie wordt hier vanuit de tank naartoe gepompt. Vervolgens wordt de mazout in kleine hoeveelheden verneveld. De vernevelde brandstof ontvlamt door middel van een elektrische vonk in de brander waardoor warmte vrijkomt. De mazoutketel zorgt ervoor dat de vrijgekomen warmte wordt overgebracht naar het vocht dat door het verwarmingscircuit circuleert. In principe werkt een mazoutketel dus als warmtewisselaar. Mazoutketels hebben een aantal grote voordelen. Allereerst zijn de ketels erg veilig. Er is geen ontploffingsgevaar onder normale omgevingsomstandigheden. Daarnaast ontbrandt huisbrandolie niet onder 55°C. U bent bovendien niet afhankelijk van een netwerk met bijkomende kosten. U kunt zelf de stookolieprijs in de gaten houden en de tank bijvullen als deze voordelig is.
Tot slot zijn de meeste mazoutketels ook hoogrendementsketels. De betere installaties behalen een rendement van circa 98%. Met een mazoutketel verwarmt u dus energiezuinig. Hebt u een mazoutketel laten installeren? Dan mag u deze nog niet gebruiken totdat een controle is uitgevoerd. Er is bovendien een regelmatige keuring nodig. Hoe vaak dit nodig is hangt af van het volume, de plaatsing en de ligging van de mazouttank.
Cv-ketel met zonneboiler
Met een zonneboiler kunt u vocht verwarmen door energie van de zon te gebruiken. U hebt hiervoor één of meerdere zonnecollectoren nodig. Deze plaatst u op het dak van uw woning in Kapellen, waarna u zonnestralen kunt opvangen. Een speciale vloeistof blijft steeds in beweging, deze vangt de warmte op. In een opslagvat met vocht zit de warmtewisselaar. Door kleine buisjes stroomt de vloeistof hiernaartoe.
Een voordeel van het zonneboiler is dat deze erg milieuvriendelijk is. Het verwarmen van vocht is in eigen beheer en helemaal gratis. In de zomer is een zonneboiler voldoende om al het kraanwater in uw huis te verwarmen. In de winter is een combinatie met een cv-ketel vereist omdat de zonneboiler dan een stuk minder goed presteert. Een zonneboiler wordt daarom meestal als extra energiebron gebruikt.
Verwarmingsketel en warmtepomp
De zon zorgt ervoor dat er in de aarde, lucht en het water enorm veel warmte is opgeslagen. Een warmtepomp haalt hier 80% van zijn energie uit. Deze warmte gebruikt een pomp voor het verwarmen van uw woning in Kapellen. Warmtepompen zijn dan ook erg energiezuinig en milieuvriendelijk. U behaalt met een pomp al gauw een rendement van 4 of meer. Een warmtepomp werkt op elektriciteit. Voor elke euro elektriciteit die wordt gebruikt, krijgt u warmte ter waarde van €4,- terug. U betaalt dus ook maar ¼ van de opgeleverde warmte in de vorm van elektriciteit. De rest haalt u gratis uit de natuur. Als u een warmtepompsysteem wilt aanleggen in een bestaande woning, dan is veelal een grote verbouwing nodig. Een systeem voor een lage temperatuurverwarming moet immers de radiatoren vervangen. Gelukkig is dit niet altijd nodig omdat er ook nieuwe warmtepompsystemen zijn, die op hoge temperatuur werken.
Warmwaterklasse: CW-waarde
De warmwaterklasse wordt weergegeven met de CW-waarde. CW staat voor Comfort Warmwater, het getal hierachter geeft de klasse aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warm tapwater een cv-ketel per minuut kan leveren. De getallen liggen tussen de 1 en 6, maar ketels met CW 1 of 2 worden eigenlijk niet meer verkocht. CW4 en CW5 zijn het meest populair. In de volgende voorbeelden gaan we uit van een watertemperatuur van 38°C. In dit geval geeft CW3 minstens 10 liter per minuut. Tegelijkertijd meerdere kranen openen is vrijwel niet mogelijk. Bij CW4 geniet u van iets meer kraanwater, gemiddeld 13,5 liter, en bij CW5 kunt u uitgaan van circa 16 liter. Bij beide warmwaterklassen kun u beperkt meerdere kranen tegelijk gebruiken.
Vermogen: KW
Het is belangrijk dat uw cv-ketel over het juiste vermogen beschikt. Heeft het toestel niet voldoende vermogen, dan kan deze uw huis niet voldoende verwarmen. Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt, oftewel KW. Verschillende factoren beïnvloeden het vermogen, waaronder de CW-waarde. Ook het type woning is van toepassing. Een appartement of rijtjeshuis zal bijvoorbeeld meer warmte vasthouden dan een vrijstaande woning in Kapellen. Daarnaast beïnvloedt de grootte van het huis in Kapellen het benodigde vermogen. Hoe groter het pand, hoe meer er verwarmd moet worden en hoe groter het vermogen moet zijn. Tot slot beïnvloedt de mate van isolatie het benodigde vermogen. U vindt hier een overzicht van het gemiddelde aantal vermogen per woningtypes:
- Appartement: 11-23 KW
- Tussenwoning: 16-28 KW
- Hoekwoning: 16-30 KW
- Vrijstaand huis: meer dan 30 KW
Cv-ketel en vloerverwarming
Welke cv-ketel geschikt is voor uw vloerverwarming is afhankelijk van een aantal factoren. U moet bijvoorbeeld berekenen hoeveel vermogen u nodig heeft. Het vermogen wordt beïnvloed door het aantal vierkante meters aan leidingen en de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Hoe meer kubieke meters, hoe hoger het vermogen moet zijn. De verwarming wordt met een verdeler, een zogenoemde balansverdeler, aangesloten op de cv-ketel.
Het warme water wordt vervolgens via de verdeler in de leidingen gepompt. De verdeler zorgt ervoor dat de waterdoorstroming optimaal blijft, hiermee behaalt u een hoog rendement omdat u uw woning in Kapellen efficiënt verwarmt. Een radiator moet vaak op 21 graden gezet worden voor een behaaglijke temperatuur, maar met verwarming vanuit de vloer is 19 graden al voldoende. Zo bespaart u op de stookkosten!
Cv-ketel prijzen
De prijzen voor het kopen van een cv-ketel worden bepaald door een groot aantal factoren. HRe ketels zijn bijvoorbeeld duurder dan eenvoudige gasketels. De installatietijd, afmetingen, en capaciteit vormen andere factoren waar u rekening mee dient te houden. Ook de CW-waarde is van invloed op de prijzen. U hebt al een CW3 combiketel vanaf €1.000,- terwijl de CW6 toestellen een vanafprijs van circa €2.400,- hebben. De CW4 en CW5 zitten hier tussenin met vanafprijzen van €1.400,- en €1.800,-. In verband met uw eigen veiligheid is het verstandig om het installeren over te laten aan een installateur uit Kapellen. Een vakman is gemiddeld 4 uren bezig en rekent €50,- tot €60,- per uur. Bij speciale wensen is hij langer bezig en bent u dus hogere installatiekosten kwijt. Heeft u een beperkt budget? Het is bij sommige aanbieders in Kapellen tevens mogelijk om combiketels of boiler te huren of leasen. U betaalt dan een klein bedrag per maand. Op lange termijn is dit duurder dan kopen.
Prijstabel cv-ketel
Type cv-ketel | Gemiddelde prijzen* |
---|---|
Condensatieketel (gas) | €2.000,- tot €4.500,- |
Combiketel | €1.000,- tot €2.500,- |
Mazoutketel | 4.000,- tot €7.500,- |
Cv-ketel met zonneboiler | €4.000,- tot €6.000,- |
Verwarmingsketel i.c.m. warmtepomp | €5.000,- tot €25.000,- |
*Let op dit zijn gemiddelde aanschafprijzen, exclusief montagekosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan!
Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?
Vraag gerust meerdere vrijblijvende offertes aan. De specialisten verbeteren jaarlijks vele panden als het aankomt op duurzaamheid.
Verwarmingsketel merken
Het assortiment aan verwarmingstoestellen dat wij aanbieden is te verdelen in diverse categorieën. Ten eerste moet u natuurlijk kiezen voor een bepaald soort centrale verwarmingsketel. Kies voor een gasketel, hoogrendementsketel of combiketel. Zodra u deze keuze hebt gemaakt moet u nog kiezen voor een bepaald merk waarbij u het apparaat wil aanschaffen. Wij werken samen met verscheidene merken, die allen hoogkwalitatieve producten leveren. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een cv van één van de huismerken. Deze huismerken leveren aantrekkelijk geprijsde producten, met prima kwaliteit. De A-merken zoals Agpo, Intergas en Remeha kennen hogere prijzen, maar ook een betere duurzaamheid.
Agpo
Het eerste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Agpo. Agpo staat ook wel bekend als Agpo-Ferroli. Het biedt hoogrendement cv-ketels aan in twee productielijnen: Bleusense en Megadens. Een speciale variant is de Megastar die door een erkend installateur te plaatsen is zonder condensafvoer. Elk product heeft een lange levensduur.
Intergas
Bij Intergas produceert men al jarenlang vele verwarmingsketels, die allen een hoogwaarde kwaliteit hebben. Eén van de nieuwste ontwikkelingen van Intergas is de slimme thermostaat met gekoppelde app voor op de smartphone of tablet. Met deze app is het mogelijk om uw verbruik bij te houden en de thermostaat op afstand te bedienen.
Remeha
Een derde A-merk waar wij met plezier mee samenwerken is Remeha. Dit bedrijf staat voor innovatie en ontwikkeling en produceert modellen met verscheidene eigenschappen. Kies zelf of u energiezuinigheid, comfort, gebruiksgemak of lage prijzen het belangrijkste vindt. Ook voor een combiketel bent u bij Remeha aan het juiste adres.
Vaillant
Vaillant biedt vele verschillende producten aan. Het standaard product is de ecoTEX exclusive, welke voorzien is van energieklasse A. Ook voor een warmtepomp zit u hier goed. De flexoCOMPACT exclusive is een efficiënte en uiterst stille warmtepomp inclusief een ingebouwde warmwaterboiler. De energieklasse van dit model is A++.
Nefit
Nefit is een merk dat verschillende lijnen aanbiedt, alleen met specifieke kenmerken. De HR-ketels van ProLine zijn bijvoorbeeld slim, klein en extra zuinig. Bij de 9000i HR-ketels vindt u de nieuwste designtoestellen. Ook is er de populaire TrendLine, voorzien van CW6. Deze nieuwste generatie HR-ketels geven direct warm water op meerdere plekken tegelijk.
Atag
Volgens de cv-ketel test van de Consumentenbond zit u bij Atag goed voor de zuinigste toestellen. Ook dit merk biedt verschillende series aan, zoals de A-, Q- en I-serie. De A285EC wordt al 6 jaar verkozen tot de beste cv-ketel. Dit apparaat heeft een extra warmtewisselaar, genaamd de Economizer, welke inkomend water eerst opwarmt.
Onderhoud
Het onderhoud van een verwarming en cv-ketel is zeer belangrijk. Met het juiste onderhoud wordt bijvoorbeeld een eventuele storing voorkomen. Wij raden aan om gemiddeld eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren is het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de verwarmingsketel. Deze onderhoudsklusjes nemen even wat tijd in beslag, maar daarna zal uw centrale verwarming weer op de juiste manier werken en verlengt u de levensduur. Controleer ook altijd de staat van de rookgasafvoer. Het is goed denkbaar dat deze door de loop van de jaren beschadigd raakt. Dit is erg gevaarlijk omdat een beschadigde rookgasafvoer de kans op een koolmonoxidevergiftiging vergroot. Wilt u een verwarmingsmonteur uit Kapellen inschakelen voor het onderhoud? Overweeg dan om een contract voor onderhoud af te sluiten. Met een contract wordt het onderhoud periodiek geregeld door een erkend verwarmingsmonteur.
Onderhoudscontract
Om het onderhoud van de cv-ketel periodiek te reguleren en te profiteren van diverse andere voordelen raden wij aan een onderhoudscontract af te sluiten.
Deze service zorgt ervoor dat het rendement van de verwarming optimaal blijft, lagere reparatiekosten en dat u de fabrieksgarantie op de cv-ketel of boiler behoudt. Veel van onze klanten uit Kapellen denken dat een onderhoudscontract bestaat uit een vast stel regels. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.
De meeste bedrijven bieden verschillende soorten contracten aan, die variëren in prijs en mate van onderhoudswerk en reparatie. Het is aan u om te bepalen welk onderhoudscontract het beste bij u past.
Cv-ketel kopen of huren?
Is het tijd om uw cv-ketel te vervangen? Het is mogelijk om één te huren of te kopen. Welke optie het beste is hangt vooral af van uw eigen voorkeuren. Beide opties hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen. We hebben daarom de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet zodat het maken van een keuze iets makkelijker wordt. We beginnen met de voordelen van huren. Het is allereerst niet nodig om in één keer een grote investering te doen. U betaalt namelijk elke maand een vast bedrag. Hierdoor worden de kosten over een langere periode verspreid. Het huurcontract is inclusief een overeenkomst voor reparatie en onderhoud. Alle eventuele kosten voor reparaties en dergelijke zitten bij de huurkosten inbegrepen. U komt dus nooit voor onverwachte uitgaven te staan.
Er staat bovendien altijd een installateur uit Kapellen paraat in geval van een storing. Huren heeft echter ook een aantal nadelen. U moet naast de maandelijkse huur namelijk nog wel installatiekosten betalen. Daarnaast bent u in het begin minder kwijt, maar op den duur is huren altijd duurder. U bent niet de eigenaar van het toestel, ook niet wanneer het huurcontract voorbij is. Tot slot is een vroegtijdige beëindiging van het contract veelal niet mogelijk.
Wat zijn dan de voor- en nadelen van huren?
Laten we beginnen met de voordelen. U hebt maar eenmaal aanschaf- en installatiekosten. Van een maandelijks huurbedrag is geen sprake. U bent volledig eigenaar van het de verwarmingsinstallatie. U bent dus helemaal vrij in de keuze van een merk en type.
U bepaalt bovendien zelf wanneer u het apparaat wilt vervangen en of u een onderhoudscontract afsluit en zo ja, bij wie. Het nadeel van kopen is dat dit een grote investering met zich meebrengt. U moet de aanschafkosten in één keer betalen.
U moet zelf een onderhoudscontract afsluiten als u dit wenst. Hebt u dit niet en gaat de cv-ketel kapot? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor alle kosten. Over een lange periode is kopen dus voordeliger, maar als u hier niet de middelen voor hebt dan is huren wellicht een betere optie.
Benieuwd naar de kosten van een nieuwe cv-ketel huren of kopen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!
Premie voor uw cv-ketel?
U kunt in aanmerking komen voor premies van de overheid wanneer u energiezuinige verwarmingsinstallaties plaatst. Voorziet u bijvoorbeeld uw (minstens 30 jaar oude) pand van centrale verwarming tijdens renovatiewerken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de renovatiepremie. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw inkomen. Wilt u de risico’s op CO-vergiftiging inperken? Als u hiervoor werken aan uw verwarmingsinstallatie uitvoert, dan komt u in aanmerking van de verbeteringspremie. Daarnaast geeft uw netbeheerder een premie als u een warmtepomp installeert in een woning waarvan de bouwaanvraag uiterlijk op 31-12-2013 is ingediend. Tot slot is het mogelijk dat er in bepaalde gemeenten provinciale of gemeentelijke premies gelden voor het plaatsen van energiezuinige verwarmingsinstallaties. Informeer hierover bij uw gemeente. Kijk ook op vlaanderen.be voor meer informatie over de premies.
24/7 reparatie service
Is uw cv-ketel kapot? Of doet de centrale verwarming het plotseling niet meer? Onze cv-service is 24 uur per dag bereikbaar. Bij een storing kan een verwarmingsmonteur uit Kapellen dan ook spoedig bij u zijn om een reparatie uit te voeren. Hoewel onze cv-service met name geschikt is voor spoedklussen, zijn de medewerkers van onze service ook beschikbaar voor hulp bij het bijvullen van de radiatoren of de installatie van een combiketel.
Wat het probleem met uw verwarmingsketel of boiler ook is, de specialisten uit ons netwerk garanderen dat u snel weer van optimale warmte in huis geniet.
Storing? Schakel de monteur in!
Is uw centrale verwarming kapot, of geeft uw boiler een storing aan? Schakel dan een verwarmingsmonteur uit Kapellen via onze cv-service. Wij garanderen dat bij de vakmannen van onze service het onderhoud en reparatie van uw apparaat in goede handen is. Met een onderhoudscontract profiteert u bovendien van korting op de reparatiekosten. Is er geen erge storing, maar verwarmt uw boiler het water net niet goed genoeg? Of hoort u een tikkend geluid in de hoogrendementsketel? Daarvoor kunt u tevens de hulp van een verwarmingsmonteur via onze service inschakelen. De monteur zal met u een afspraak maken, en direct alle andere onderdelen voor u controleren.
Vrijblijvend contact
Is uw centrale verwarming kapot gegaan en hebt u geen idee hoe u de storing moet verhelpen? Bent u op zoek naar een verwarmingsmonteur die u kan helpen bij het onderhoud van de cv-ketel? Of wilt u graag meer weten over de kosten van een onderhoudscontract? Bij specialisten uit ons netwerk bent u aan het juiste adres voor hulp bij zowel de installatie als reparatie en het onderhoud van uw verwarming. Via het offerteformulier vraagt u bij onze cv-service gemakkelijk en snel offertes van specialisten uit uw regio, die u zelf kunt vergelijken op prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor het bedrijf dat bij u past!